Kategorie

Informace

Na jaře roku 2014 byla exkurze do Škoda Auto a. s. a i setkání zámkařů

Na jaře roku 2014 byla exkurze do Škoda Auto a. s. a i setkání zámkařů

Dne 30. 5. 2014 proběhla exkurze do společnosti ŠKODA AUTO, které jsme se zúčastnili. Po celou dobu naší návštěvy se nám věnoval zástupce společnosti ŠKODA AUTO, Ing. Petr Křivan. Provedl nás celou historií výrobního závodu založeného v roce 1895 Václavem Laurinem a Václavem Klementem, až po současnost, kdy se ŠKODA AUTO zařadila do skupiny Volswagen. Naše dotazy směřovali i do vývoje autozámků a směru vývoje zámkové automobilové techniky. Měli jsme možnost nahlédnout do výroby a na závěr jsme navštívili firemní muzeum.

Ve spolupráci s firmou Bela Most jsme připravili "setkání zámkařů", které se uskutečnilo dne 7. 6. 2014 ve školicím středisku Benedikt v Mostě. Mezi vystavujícími firmami byly EVVA, FAB Assa Abloy, AC-T Servis, Tokoz, S-Locks, Festa. Ze zahraničí na setkání přijeli zástupci firem Keyprint, Wendt, Elme Tools, Adbar Electronics Key.

Návštěvníci akce měli možnost nejen zhlédnout vystavované produkty firem na jednotlivých stáncích, ale současně možnost zúčastnit se prezentací firem EVVA, FAB, S-Locks a školení zaměřené na nouzové otvírání, které připravili zahraniční partneři (Keyprint, Wendt). Nechyběla ani prezentace a praktická ukázka novinek v programování autoklíčů, které připravila firma Elme Tools ze Španělska.